casa de cultura a sindicatelor resita

Disputată de peste 10 ani de sindicate pe de o parte şi UCMR pe de alta, Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa a fost câştigată în instanţă de societatea reşiţeană. De peste 2 ani, Consiliul judeţean încearcă să o preia, pentru a o putea moderniza pe bani europeni. Acest lucru se poate realiza abia acum, astfel că au fost demarate negocieri cu proprietara imobilului, dar şi cu Direcţia de finanţe – a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.
Directorul actual al instituţiei de cultură, Marian Apostol, care este şi liderul filialei judeţene a Cartelului Sindical Alfa, spune că ar mai exista totuşi o cale de atac la hotărârea dată de instanţa supremă, dar că este mulţumit de interesul pe care îl are Consiliului judeţean asupra edificiului.
Pentru a redeveni funcţională sută la sută, clădirea Casei de Cultură are nevoie de reparaţii majore, în special la sala de spectacole, unde nu s-a mai intervenit de zeci de ani. Acestea se pot efectua cu bani europeni, pe care Consiliul judeţean intenţionează să-i atragă, dar numai după ce va prelua clădirea.

(Daniela Tudor)