Radu Mazăre a fost reţinut pentru luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu

mazare

Procurorii DNA au dispus aseară reţinerea lui Radu Mazăre, primar al municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit unui comunicat al DNA  el va fi prezentat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceeaşi măsură s-a luat şi faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Înaintea audierii, primarul PSD a spus că acest caz are legătură cu faptul că TV Neptun şi Ziarul Telegraf au câştigat anumite licitaţii la Primăria Constanţa.

Atît la postul de televiziune, cât şi la publicaţia constănţeană, acţionar este omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Întrebat dacă se aştepta să fie reţinuţ Radu Mazăre a spus că, “în viaţă este bine să fii pregătit pentru orice”.

În 6 februarie, el a fost chemat la DNA Constanţa pentru a i se aduce la cunoştinţă o nouă acuzaţie, de abuz în serviciu, pentru că nu a suspendat din funcţie patru funcţionari ai primăriei trimişi în judecată într-un dosar privind atribuirea nelegală de terenuri.

Potrivit unor documente ale procurorilor, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate.

Instituţia cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese – Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de peste 4 milioane şi jumătate de oră firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun.

Asociatul acestora, Sorin Strutinsky, este deja arestat şi judecat pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Radu Mazăre a petrecut 24 de ore în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut. Atunci a fost reţinut tot sub acuzaţia de luare de mită.

Primarul era bănuit că a primit 175 de mii de euro de la un om de afaceri a cărui firmă a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă” din Constanţa.

Foto: gandul.info

De același autor

Related Articles