A murit compozitorul Marcel Dragomir

marcel dragomir - jurnalul.ro

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru şlagăre precum “Un albastru infinit” şi “Să mori de dragoste rănită”, a murit luni, 9 martie la vârsta de 70 de ani.

Cu mare durere în inimă şi în suflet vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică … a plecat la ceruri… acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze tăticul meu scump şi iubit!”, a scris, pe pagina de Facebook, Rareş Dragomir, fiul compozitorului.

Compozitorul Marcel Dragomir s-a născut pe 30 octombrie 1944, la Câmpina.

Studiile muzicale le-a început la Liceul “George Enescu” din Bucureşti (1961 – 1966), iar apoi la Conservatorul Bucureşti (1966 – 1971). A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971 – 1982) şi redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984 – 1994). A realizat emisiuni de radio şi de televiziune. A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava – 1972, Dresda – 1984, Slîncev Briag – 1986).

A scris muzică uşoară, dar şi muzică de teatru şi film.

Sursa: gds.ro
(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles