[FOTO] After-school, pentru a diminua abandonul școlar

elevi la scoala, afterschool (7)

Din dorința de a diminua abandonul școlar, mai multe cadre didactice de la cele două Colegii din municipiul Caransebeș au implementat un program de tip after-school, pentru elevii din clasele 5-8, numit RISC.
Programul de educație non-formală are ca scop dezvoltarea unui mecanism de sprijin pentru elevii aflați într-o situație de risc. Elevii înscriși în acest program beneficiază de ajutor la materiile principale, cum ar fi limba română și matematica, de ateliere pentru dezvoltarea abilităților de viață, dar și de o masă caldă gratuită. Totodată, prin programul Big Brother, elevii claselor de gimnaziu interacționează cu cei de liceu, care îi ajută pe cei mici la diverse materii complicate, cum ar fi fizica sau chimia. Cei prezenți beneficiază și de sprijinul unui psiholog care organizează ședințe de consiliere în special pentru copiii a căror părinți nu sunt lângă ei.
Programul se desfășoară cu ajutorul Colegiilor Traian Doda și C.D.Loga, dar și a Societății Femeilor Ortodoxe, a Episcopiei Caransebeș, TMD Friction, Organizația pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare și Clubul Montan Caransebeș.

(Lavinia Călina)

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles