INFOTRAFIC

trafic-rutier-toplet-2

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (13,45) nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Pentru mai multe judeţe, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la vânt puternic (http://www.meteoromania.ro/anm/page_id=2637). În aceste condiţii, le recomandăm conducatorilor auto să reducă viteza, să ţină ambele mâini pe volan şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie când trec prin dreptul unor vehicule de dimensiuni mari şi când ies din localităţi sau zone împădurite.

Pâna în data de 2 februarie 2015, în judeţul Hunedoara, în intervalul orar 9,00 – 17,00, circulaţia rutieră pe DN76 se desfăsoară pe un fir, alternativ, la ieşirea din Deva către Brad (tronsonul kilometric 0 – 0+900 de metri). Măsura a fost luată pentru a se permite executarea unor lucrări la un pod.

În judeţul Vâlcea, pe DN67 B Bălceşti – Drăgăşani, din cauza unei surpări a părţii carosabile se circulă pe o bandă, alternativ, la km 92+300 de metri, în zona localităţii Măciuca.

Tot pe o bandă, alternativ, se circulă şi pe DN57, în apropierea localităţii mehedinţene Eţelniţa, pe podul peste râul Mala, la kilometrul 12+253 de metri, din cauza unei defecţiuni tehnice care a determinat avarierea suprafeţei carosabile pe o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 7 metri.

În judeţul Buzău, pe DN 10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherau se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km /h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:
– DN1B Buzau – Ploiesti, DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele;

– DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bâscei – Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele.

În judeţul Timiş circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 si 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj- nodul rutier Balint) – autostrada A1 (nodul rutier Balint – intersectie cu DN68A).

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare în unele zone montane, dar şi la intensificări ale vântului, valabilă în data de 1 februarie, în intervalul orar 02:00 – 16:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile.

 

De același autor

Related Articles