Bucureştiul va găzdui Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017

sala gimnastica

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017, competiţie ajunsă la cea de-a 33-a ediţie. Decizia a fost luată vineri, 23 ianuarie, de Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), reunit la Lausanne.

Potrivit site-ului forului continental, pentru Europenele feminine şi masculine de gimnastică artistică din 2017 au candidat Bucureştiul şi oraşul danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

”Au fost emoţii, desigur, dar argumentele noastre au convins, ceea ce înseamnă un deosebit succes pentru noi, pentru sportul românesc, pentru România în cele din urmă, pentru că avem în vedere una dintre cele mai mari manifestări sportive a unuia dintre cele mai atractive sporturi în momentul de faţă. Ceea ce este de subliniat, ca un amănunt, dar extrem de important, este faptul că ne-a fost încredinţată această organizare în condiţiile în care noi ne-am angajat doar cu … planuri în ceea ce priveşte existenţa unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care suntem cotaţi pe plan internaţional, de faptul că ştim să ne ţinem de cuvânt. Este, de aceea imperios necesar ca, la rândul lor, cei care şi-au asumat realizarea Sălii Polivalente din Bucureşti, să dea dovadă de aceeaşi seriozitate şi implicare, pentru că nu aducem un discuţie un eveniment minor, strict al gimnasticii, ci unul cu o implicare şi rezonanţă internaţională, fiind numele şi renumele tuturor în joc …”, a declarat Adrian Stoica, preşedinte forului naţional de specialitate, pentru site-ul oficial al FRG. Stoica a spus că dacă noua Sală Polivalentă nu va fi terminată la timp, nu exclude şi alte locaţii, precum Cluj-Napoca.

În 2015, an preolimpic, Europenele de gimnastică artistică vor avea loc la Montpellier (Franţa), cele de gimnastică ritmică se vor desfăşura la Minsk, iar gimnastica acrobatică la Riesa (Germania). Gazda Europenelor de gimnastică aerobică se va decide dintre Tomsk (Rusia) şi Elvas (Portugalia).

Prima ediție a Campionatelor Europene de gimnastică a avut loc la Frankfurt, în 1955, doar la masculin, în timp ce cea prima ediție feminină (numită inițial Cupa Europei) s-a desfășurat la București, în Sala Floreasca, între 27 și 28 mai 1957.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles