[AUDIO-VIDEO] Dacia a intrat într-o nouă dimensiune

poz-â 2

Începând din 22 ianuarie, Reşiţa a intrat pe harta oraşelor cu cinematograf în format 3D. Seara de joi i-a făcut pe cei mai în vârstă să îşi aducă aminte de anii 80, când sala de cinema era arhiplină şi trebuia să ai pile la casieră pentru a procura bilete la Winnetou sau la Fantoma. Vremurile s-au schimbat, cinematograful a intrat în comă, fiind bătut de aparatele video, de apariţia televiziunilor specializate în difuzarea de filme şi de internet, unde poţi viziona filme online. Cu toate acestea, cea de-a şaptea artă poate fi savurată şi consumată doar în cinematograf. Autorităţile din Reşiţa au înţeles acest lucru şi au reuşit să reînvie cinematograful Dacia. Consiliul Local s-a asociat cu o societate comercială care se angajează să aducă cinefililor reşiţeni şi nu numai, 12 premiere pe lună. Primarul Mihai Stepanescu spune că este un câştig pentru cărăşeni, pentru că este singurul cinematograf de acest fel din judeţ.

Orice oraş ar trebui să aibă cinematograf, aşa cum ar trebui să aibă străzi pavate şi electricitate, a spus reprezentantul firmei care face proiecţiile, Robert Ene. ,,Cred că este un lucru foarte bun că Primăria a găsit resurse să reînceapă proiecția cinematografică la Reșița. Un cinematograf aduce două lucruri importante în comunitate: o alternativă de recreere și o alternativă culturală, și, lucrul pe care îl consider cel mai important, oferă o alternativă pozitivă de a petrece timpul liber pentru tineri, o alternativă la alte variante negative. Aparatura este de ultimă generație“

Reşiţenii prezenţi la film au fost încântaţi de acest proiect. De altfel, la cele două proiecţii ale peliculei „Hobbitul – bătălia celor 5 oştiri” au fost vândute toate biletele.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=S0sS2DOaRPg&feature=youtu.be[/youtube]

Cinematograful Dacia din Reşiţa a suferit şi unele modificări pentru acest proiect. A fost instalat unul dintre cele mai mari ecrane din ţară, iar proiecţiile se fac cu aparatură de ultimă generaţie.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles