Steaua a fost învinsă cu 3-0 de Schalke 04, în prima etapă a Ligii Campionilor

Steaua a fost invinsa cu 3-0 de Schalke 04Steaua Bucureşti a fost învinsă de Schalke 04 cu 3-0 (0-0), miercuri seara, 18 septembrie, pe AufSchalke Arena, în prima etapă a Grupei E din Liga Campionilor la fotbal. Steaua a jucat de la egal la egal timp de mai bine de o oră cu echipa gazdă, dar o greşeală uriaşă a lui Szukala a şters toate lucrurile bune făcute de campioana României, gazdele punctând prin Atsuto Uchida (67), Kevin-Prince Boateng (78), Julian Draxler (85).
Schalke a început la cârma jocului, dar prima situaţie notabilă a partidei a venit în minutul 9, după o degajare greşită a lui Latovlevici, însă şutul din careu al lui Szalai a fost apărat de Tătăruşanu. Boateng a câştigat duelul aerian cu Georgievski şi a trimis cu capul la colţul scurt, dar Tătăruşanu a fost din nou pe fază. După aproximativ o jumătate de oră de joc pentru gazde, Steaua a început să iasă mai mult la joc şi Tănase a expediat un şut foarte bun, scos în corner de Hildebrand (31). ”Roş-albaştrii” au avut momente bune, au pus presiune la poarta echipei germane, iar la cea mai bună încercare, şutul lui Stanciu a fost respins de apărătorii gazdă. Finalul primei părţi a aparţinut lui Schalke, puternicul Kevin-Prince Boateng având două şanse bune (45), însă în primă instanţă a fost blocat in extremis de Szukala, pentru ca apoi să tragă în blocajul lui Tănase.
Steliştii au avut o şansă destul de bună în chiar primul minut al reprizei secunde, însă Kapetanos a reluat peste transversală în urma unui corner (46). Aogo a executat foarte periculos o lovitură liberă, însă Neustaedter nu a ajuns la balon (52), dar Steaua a fost mai aproape de gol (54), la mingea deviată de Kapetanos şi apoi la şutul cu efect al lui Bourceanu. Steaua şi-a mai creat o ocazie, prin Popa (61), care a şutat din unghi, dar nu a găsit poarta apărată de Hildebrand, după ce a ameţit un fundaş cu driblingurile sale.
Echipa germană a deschis scorul împotriva cursului jocului, un gol stupid încasat de Steaua: japonezul Uchida a centrat în careu, Szukala a lăsat balonul crezând că va fi prins de Tătăruşanu, dar mingea a intrat în plasă (1-0, min. 67). Steaua a ieşit la atac şi a căutat egalarea, iar Schalke a majorat diferenţa la capătul unui contraatac, prin Kevin-Prince Boateng (78): 2-0. Steliştii au căzut, iar Schalke a mai marcat o dată, prin Julian Draxler (85), după o pasă venită de la Fuchs: 3-0. Schalke a trecut şi pe lângă golul patru, dar Clemens a trimis în bară (90+1).
Steaua a terminat meciul în zece oameni, după ce Popa s-a accidentat şi a părăsit terenul după ce antrenorul Laurenţiu Reghecampf efectuase toate schimbările.
Campioana României va juca următorul meci pe 1 octombrie, acasă, cu Chelsea.

Gelsenkirchen, AufSchalke Arena: 49.358 spectatori
Au evoluat echipele:
Schalke 04: 34. Timo Hildebrand – 22. Atsuto Uchida, 4. Benedikt Hoewedes (căpitan), 32. Joel Matip, 15. Dennis Aogo – 12. Marco Hoeger (8. Leon Goretzka, 88), 33. Roman Neustaedter – 17. Jefferson Farfán (11. Christian Clemens, 89), 9. Kevin-Prince Boateng, 10. Julian Draxler – 28. Adam Szalai (23. Christian Fuchs, 82). Antrenor: Jens Keller.
Rezerve neutilizate: 1. Ralf Faehrmann – 5. Felipe Santana, 24. Kaan Ayhan, 7. Max Meyer.
Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii – 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (20. Leandro Tatu, 60; 19. Adrian Cristea, 73), 10. Cristian Tănase – 35. Pantelis Kapetanos (25. Federico Piovaccari, 64). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă – 8. Lucian Filip, 33. Fernando Varela, 11. Andrei Prepeliţă.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri asistenţi adiţionali: Bariş Simsek, Mete Kalkavan; arbitru de rezervă: Cem Satman (toţi din Turcia)
Delegat UEFA: Alan McRae (Scoţia), observator UEFA pentru arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia)
Cartonaşe galbene: Bourceanu (29), Popa (39), Hoeger (41), Cristea (81). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles