A încetat din viaţă Eugenia Grosu Popescu, personalitate a jurnalismului românesc de radio şi televiziune

eugenia-grosu-popescu

Radio România anunţă, cu tristeţe, trecerea în nefiinţă a Eugeniei Grosu Popescu, jurnalist de excepţie, cu o carieră de peste 50 de ani în presa românească.

Toţi cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celei care a fost Eugenia Grosu Popescu o pot face la Capela Cimitirului Bellu Catolic, unde a fost depusă luni, 16 septembrie. Înmormântarea va avea loc marţi, 17 septembrie, ora 12:00, la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti.

Născută pe 24 octombrie 1936, Eugenia Grosu Popescu şi-a legat numele de Radiodifuziunea Română, unde a realizat numeroase emisiuni pe teme medicale şi educaţionale, foarte apreciate de publicul ascultător, cele mai cunoscute fiind Sfatul medicului, la Radio România Actualităţi, Revista medicală şi Ochiul interior, transmise pe Radio România Cultural. În 1968, producţia sa Inima – cel mai puternic motor a fost premiată în Japonia. Colaborarea sa cu Radio România a fost una constantă de-a lungul timpului, iar între 1990 şi 1996, Eugenia Grosu Popescu a fost redactor şef adjunct al Redacţiei Ştiinţă – Învăţământ – Educaţie.

Cu studii de medicină şi filozofie, Eugenia Grosu Popescu a fost o personalitate complexă, de un profesionalism ireproşabil, cu preocupări în toate sferele jurnalismului: presă scrisă, radio şi televiziune. După 1990, a fost profesor de jurnalism la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Jurnalism. A fondat Asociaţia Mesagerii Sănătăţii, premiată de ONU, şi a fost co-fondator şi preşedinte al UNCER – Uniunea Naţională a Creatorilor de Radio. Eugenia Grosu Popescu a publicat mai multe studii pe teme jurnalistice, iar ultima sa carte, Pe cine numim EU? În căutarea sinelui pierdut, a fost lansată în luna august a acestui an. Eugenia Grosu Popescu a fost membră a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti, dar a fost recompensată de statul român cu Meritul cultural în rang de cavaler pentru realizările sale ca jurnalist.

De același autor

Related Articles