[UPDATE] Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu a murit

elicopter

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, a încetat din viaţă, luni, 8 decembrie la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde fusese supus la mai multe intervenţii chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea.

Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana a fost declarat decedat la ora 12.25 pm.

Vă amintim că, el fusese operat din nou, vineri, 5 decembrie când i-a fost montat un tub de traheostomă şi i s-a efectuat un alt transplant de piele.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant de patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat al MApN.

MApN  a anunţat că marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.

***

Starea pilotului rănit în urma prăbuşirii unui elicopter militar, în urmă cu câteva săptămâni, în judeţul Sibiu este gravă, susţine doctorul Adrian Stănculeanu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Arşi din Capitală, unde este internat militarul.

Starea lui era gravă dinainte de a fi operat, când i-a fost montat un tub de traheostomă, fiind făcut şi un alt transplant de piele. Între timp, starea pilotului s-a agravat, el fiind oricum ţinut în viaţă de aparate”, a declarat medicul Adrian Stănculeanu, adăugând că prognosticul este unul rezervat.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea supravieţuitor, starea lui de sănătate este mai bună, spun medicii. Astfel, maistrul militar Valentin Bora a început deja să mănânce şi să facă şi câţiva paşi.

Vă amintim că cei doi militari se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, pe 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Tragedia s-a soldat cu opt morţi şi doi răniţi, care au fost preluaţi de elicoptere medicale şi transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală, cea mai mare unitate medicală de profil din România.

Sursa: Agerpres

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles